Na 48. celjskom sajmu obrta 24 izlagača iz Hrvatske

Autor: Darko Bičak , 06. rujan 2015. u 22:00
Glavna tajnica Hrvatske obrtničke komore Violeta Jelić/Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Ovogodišnji partner sajma je Kina.

Hrvatska obrtnička komora (HOK) i ove godine organizira i financijski podupire nastup hrvatskih obrtnika na 48. Međunarodnom obrtničkom sajmu (MOS) u Celju, koji će se održati od 8. do 13. rujna 2015. godine na prostoru Celjskog sajma.

Glavna tajnica HOK-a Violeta Jelić ističe kako je Međunarodni obrtnički sajam u Celju jedan od najznačajnijih obrtničkih sajmova u regiji i izvrsna prilika hrvatskim obrtnicima da predstave svoje proizvode i usluge na EU tržištu, da provjere konkurenciju te ujedno sklope nove poslove s potencijalnim partnerima iz Europe i svijeta. "Na ovogodišnjem MOS-u nastupit će 24 izlagača iz Hrvatske, od kojih njih četiri nastupa po prvi puta. Izložbeni prostor Hrvatske obrtničke komore nalazit će se u paviljonu L1 na površini od 30 četvornih metara. HOK uz organizaciju nastupa i praćenje obrtnika na sajmu u Celju, sufinancira nastup svojih članova sa 30 posto troškova standardno uređenog izložbenog prostora.", kazao je predsjednik Odbora za gospodarstvo, međunarodnu suradnju i sajmove HOK-a Darko Stanković.

Ovogodišnji izlagači na štandu HOK-a na sajmu u Celju dolaze iz različitih branši: lijevanje i strojna obrada metala, proizvodnja opreme za podrumarstvo i vinarstvo, izrada gromobranskog pribora i metalnih nosača za građevinsku industriju, obrada drveta, izrada specijalnih alata za obradu drveta, izrada drvenog namještaja, prerada plastičnih masa i izrada ambalaže od plastike i drveta, izrada auto-dijelova, obrada lima i izrada AL-profila, tradicijski obrti i izrada suvenira. Obrtnička komora Krapinsko-zagorske županije prezentirat će 15 umjetničkih i tradicijskih obrta putem uzoraka proizvoda i kataloga. Osim toga, predstavit će katalog građevinara, kao i katalog metaloprerađivača Krapinsko-zagorske županije.

Ovogodišnji MOS ima rekordan broj od 38 zemalja iz kojih dolazi 1521 izlagač, koji će se predstaviti u 15 izložbenih dvorana. Posebno se predstavlja gospodarstvo Kine. Prvi put će biti i poseban sadržaj za sve ljubitelje aktivnog provođenja slobodnog vremena u prirodi – 1. Izložba kampinga i karavaninga. Izvršna direktorica Celjskog sajma, Breda Obrez Preskar, naglašava da MOS već duže od 20 godina nudi prilike za pojedinačne i grupne poslovne susrete, razgovore i umrežavanje, u kojima tradicionalnu sudjeluju  obrtnici i poduzetnici iz Hrvatske. 

Komentirajte prvi

New Report

Close