Mostarski Hepok podiže 20 novih hektara žilavke i blatine

Autor: Poslovni.hr , 05. srpanj 2018. u 21:59
Hepok pod novim vlasnikom osim kvalitetnih vina proizvodi i jaka alkoholna pića, Foto: PD

Nakon što je 2016. preuzela hercegovačkog proizvođača vina, tvrtka Zeraa Agriculture Investments uložila je 80 mil. kuna.

Novo poglavlje mostarskog Hepoka počelo je nakon što ga je prije dvije godine preuzela Zeraa Agriculture Investment. Od tada u kompaniju je investirano 20 mil. KM (oko 80 mil. kuna), a novac je usmjeren na nabavu opreme, unaprijeđenje vinograda i kvalitete vina. Hepok danas proizvodi i jaka alkoholna pića i vina, piše biznis.ba. Damir Ferović, direktor Zeraa Agriculture Investmenta rekao je da je cilj bio kontinuitet u proizvodnji, odnosno napredak Hepoka do suvremene i napredne kompaniju.

Hepok danas ima sofisticiranu, suvremenu tehnološku opremu za brzu i kvalitetnu analizu vina, nove vinifikatore za odležavanje vina, inoks tankove i najmoderniju destileriju za proizvodnju alkoholnih pića, čiji je kapacitet milijuna litara godišnje. Vinogradarska proizvodnja odvija se Željuši i Kosoru. Željuša je najsjevernija plantaža grožđa u Hercegovini i najveći i najsuvremeniji vinograd u državi.

Sljedeća investicija je 20 hektara novih nasada žilavke i blatine. Hepok je prema riječima direktora Nedima Marića investirao oko 100.000 KM u suvremeni laboratorij i punjač s tri razine zaštite.

Zeraa Agriculture Investment zadržala je sve zaposlenike Hepoka prije akvizicije, a broj radnika se za dvije godine udvostručio. “Zajedno s ostalim proizvođačima vina namjeravamo promovirati Hercegovinu kao vinsku regiju, jer vjerujemo da samo tako možemo pomoći razvoj ovog kraja, a samim time i privati sektor kako bi realizirao svoje poslovne planove”, rekao je Ferović, dodajući da vrhunske proizvode treba na adekvatan način zatvoriti i produžiti njihov vijek trajanja u boci.

Komentirajte prvi

New Report

Close