Mlijekoprodukt postao lider u mliječnoj industriji BiH

Autor: Poslovni dnevnik , 23. siječanj 2018. u 22:00
Izvozi se više od 20 posto proizvodnje mlijeka/Luka Stanzl/PIXSELL

Kompanija iz Kozarske Dubice surađuje s 1500 farmi i preradi više od 70 milijuna litara mlijeka godišnje.

Kompanija Mlijekoprodukt iz Kozarske Dubice u Republici Srpskoj, nakon 20 godina postojanja, postala je lider u mliječnoj industriji Bosne i Hercegovine, izjavio je Radenko Reljić, načelnik općine Kozarska Dubica.

Kako je objasnio načelnik, riječ je o kompaniji koja prerađuje više od 70 milijuna litara mlijeka godišnje i s oko 330 zaposlenih ostvaruje godišnji bruto promet veći od 100 milijuna KM (oko 400 mil. kuna), javlja portal Indikator.ba.  "Svakodnevno primjenjuju inovacije u više od stotinu proizvoda i to je kompanija koja raste iz godine u godinu i pronosi ime našeg grada ne samo u Republici Srpskoj i Federaciji BiH, već u cijelom okruženju", istaknuo je Reljić, prenose internet stranice Općine Kozarska Dubica.

Vlado Sandić, marketing menadžer Mlijekoprodukta, izjavio je da je kompanija prošle godine poslovala pozitivno i uspješno, unatoč brojnim izazovima na tržištu mlijeka. 

"Mliječna industrija je vrlo složena industrija u kojoj postoje različiti problemi pogotovo kada je u pitanju izvoz na tržište Europske unije, ali smo uz pomoć resornog Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i u dogovoru s našim dobavljačima sirovog mlijeka, uspjeli prebroditi sve probleme. Danas izvozimo više od 20 posto naše ukupne prodaje na tržište Eeurpske unije", objasnio je Sandić.

Prema njegovim riječima, kompanija je u posljednje tri godine investirala više od 20 milijuna KM (oko 80 mil. kuna), a investicije su bile usmjerene u poboljšanje kvaliteta sirovog mlijeka i proizvodni proces u kojem se danas primjenjuju najsuvremenije tehnike i tehnologije u proizvodnji i preradi mlijeka. Mlijekoprodukt iz Kozarske Dubice izravno surađuje s 1500 farmi, a za ovu godinu planirana je slična razina otkupa kao i prošle godine. U RS otkup milijeka je porastao za 6,8 posto u odnosu na trogodišnji prosjek koji iznosi gotovo 105 milijuna litara mlijeka godišnje.

Komentirajte prvi

New Report

Close