Mjesec u New Yorku preživi s 1.300 kuna, evo kako joj to uspijeva

Autor: Poslovni.hr , 09. ožujak 2021. u 12:14
Foto: Pixabay

Koristi i neke ekstremne metode.

Kate Hashimoto iz New Yorka kaže da, premda već tri godine živi u jednom od najskupljih gradova za život, ne troši gotovo ništa, prenosi Večernji list.

– Ako baš moram nešto kupiti i potrošiti novac, trudim se platiti što manje – rekla je Hashimoto koja u inače preskupom New Yorku živi s nevjerojatno skromnim budžetom od svega 1.300 kn mjesečno. To joj, kako prenosi The Sun, uspijeva jer ‘ponovno koristi sve što se može dvaput iskoristiti’.

– Ako na primjer u javnom WC-u operem ruke i obrišem ih s papirom, taj papir sačuvam i ponovno koristim – objašnjava Hashimoto koja u skladu s tom filozofijom nije kupila ni jedan komad namještaja koji posjeduje, već koristi ono što nađe na smetlištima i po ulicama prenapučenog New Yorka.

Ipak, vjerojatno je najekstremniji način na koji Hashimoto štedi novac to što ne koristi ni toaletni papir, već se nakon nužde, kako kaže, opere vodom i sapunom – a ako nema ni sapuna nađe se uvijek pokoji papirnati ručnik koji je sačuvala nakon pranja ruku u javnom WC-u…

Komentirajte prvi

New Report

Close