Milan Beko treći put nudi imovinu Luke Beograd

Autor: Poslovni dnevnik , 05. travanj 2016. u 21:59
Milan Beko i Miroslav Mišković Luku Beograd kupili su zajedno 2005. godine za 40 milijuna eura, ali su se kasnije razišli

Srpski poduzetnik mora vratiti bankama dug od 63 mil. eura.

Poznati srpski poduzetnik Milan Beko nastavio je s prodajom imovine Luke Beograd na temelju ranije pripremljenog plana reorganizacije iz 2014. godine, kako bi bankama vjerovnicima vratio dug od 63 milijuna eura. Sada po treći put prodaje imovina povezanih tvrtki Luka Beograd, Nova Luka, Lumako, Drum Krik, Luka Petrol i Delute iz Beograda, te tvrtka Gizmal s Cipra.

Na prodaju je, navodi Politika, zemljište u građevinskom području Šimanovaca čija je početna cijena nešto viša od dva milijuna eura, zemljište na lokaciji Bubanj Potok čija je početna cijena 8,9 milijuna eura i poslovna zgrada u općini Palilula po početnoj cijeni od 5,7 milijuna eura. Beko usto prodaju 45 posto tvrtke Gizmal po početnoj cijeni od 49.000 eura. U Luci Beograd na prodaju je 14 objekata od kojih su neki u postupku legalizacije, a na nekima banke imaju hipoteku, kao i pet objekata Nove Luke.

 

8,9milijuna

eura Beko traži za zemljište u Bubanj Potoku

Milan Beko je 2005. godine zajedno s Miroslavom Miškovićem, preko jednog investicijskog fonda, kupio dionice Luke Beograd za 40 milijuna eura. Preuzimanje su od početka pratili sukobi, dioničari su odmah bili nezadovoljni niskom cijenom, i to s pravom, kako je nakon tri godine potvrdio Savjet za borbu protiv korupcije. U izveštaju Savjeta navodi se da je oštećen proračun Srbije i bivši dioničari jer je prodaja obavljena na temelju stare knjigovodstvene vrijednosti, dva i pol puta niže od stvarne.  Nagađalo se da su vlasnici kupili luku zbog 220 hektara zemljišta, međutim, grad Beograd i Luka Beograd godinama se spore oko prava na raspolaganje zemljištem luke. Beko se konačno razišao i s Miroslavom Miškovićem, svojim poslovnim partnerom. 

Komentirajte prvi

New Report

Close