Michael Kors kupio Versace i mijenja ime

Autor: Poslovni dnevnik , 26. rujan 2018. u 08:06
Osnivač Michael Kors/REUTERS

Američka modna kuća isplaćuje 2,2 milijarde dolara, a zvat će se Capri holding.

Američka modna kuća Michael Kors preuzima talijanski Versace, objavile su dvije kompanije u utorak.

Time je ta talijanska kompanija vrednovana na dvije milijarde dolara, uključujući i dug. Kao dio sporazuma Michael Kors će kupiti sve Versaceove izdane dionice za 1,83 milijarde eura, odnosno 2,2 milijarde dolara.

Ta će transakcija biti financirana dijelom kroz zaduženje, a dijelom u gotovini i dionicama Michael Korsa koji mijenja ime u Capri Holding.

Kako prenosi Reuters, američka investicijska kompanija Blackstone koje je 2014. kupila 20 posto Versaceovih dionica u potpunosti će izaći iz vlasništva.

Obitelj Versace koja posjeduje 80 posto dionica kroz holding kompaniju Givi dobit će Caprijeve dionice po nabavnoj cijeni od 150 milijuna eura. "Vjerujemo da je biti dijelom ove grupacije ključno za dugoročni Versaceov uspjeh", izjavila je Donatella Vesrace, sestra osnivača Giannija Versacea i potpredsjednica kompanije.

Michael Kors u svijetu je mode najpoznatiji po svojim kožnim ženskim torbicama, a nije skrivao da se želi dalje širiti nakon što je lani kupio britanskog proizvođača cipela Jimmyja Chooa za 1,2 milijarde dolara.

Komentirajte prvi

New Report

Close