Merkel traži milijun punionica do 2030.

Autor: Poslovni dnevnik , 03. studeni 2019. u 21:59
Kancelarka Angela Merkel/Reuters

Njemačka kancelarka zahtijeva od autoindustrije sudjelovanje u razvoju mreže.

Njemačka do 2030. treba imati milijun punionica za električne automobile, poručila je u nedjelju kancelarka Angela Merkel uoči današnjeg sastanka s predstavnicima automobilske industrije.

Tema sastanka biti će kako ubrzati prijelaz na prijevoz koji ispušta niske emisije ugljičnog dioksida, a Merkel ističe kako će industrija trebati sudjelovati u naporima dostizanja tog ambicioznog broja punionica.

U Njemačkoj se trenutno električni automobili mogu puniti na samo 20.000 mjesta. Inače, ovo je već drugi sastanak vlade i automobilske industrije na temu kako ta branša može pomoći u dostizanju nacionalnih ciljeva smanjenja emisija ugljičnog dioksida.

Prema navodima Reutersa, sastanak će se fokusirati na promoviranje alternativa benzinu i dizelu, uključujući vozila na vodikove gorive ćelije te električne automobile.

Vlada i autoindustrija dijelili bi trošak subvencija za kupnju takvih vozila kako bi privukli kupce. S druge strane, vlada želi sačuvati radna mjesta u automobilskoj industriji.

Odvojeno, Europska agencija za okoliš (EEA) objavila je da je Europska unija na dobrom putu da do 2020. postigne cilj smanjenja emisija stakleničkih plinova za 20 posto unatoč malom napretku prošle godine.

Emisije stakleničkih plinova smanjile su se za 2 posto prošle godine, ali su niže za 23.2 posto u odnosu na razine iz 1990-ih, navodi se u izvješću EEA-e.

Komentirajte prvi

New Report

Close