Mecafor otvara tvornicu autodijelova u Kikindi

Autor: Poslovni dnevnik , 09. prosinac 2015. u 21:59
Gradnja počinje u travnju 2016. godine

Francuzi su kupili četiri hektara zemljišta.

Francuska kompanija Mecafor najavila je ulaganje od oko 4 milijuna eura, a u kikindskoj Radnoj zoni sljedeće godine trebala bi početi izgradnja tvrnice dijelova za automobilsku industriju.

"Nakon godinu i pol dana pregovora, francuska kompanija Mecafor kupila je četiri hektara zemljišta, za 30 milijuna dinara, u sklopu kikindske Agroindustrijske zone. Gradnja tvornice i najavljene investicije za kikindsku općinu predstavlja dobar predznak gospodarskog oporavka", kaže Pavle Markov, predsjednik općine Kikinda. Vodeći ljudi kompanije Mecafor najavili su da će oko 4 milijuna eura biti uloženo u buduće projekte, a gradnja tvornice autodijelova namijenjenih renomiranim kupcima dobar su početak.

"Grupa La Fonte Ardennaise počela je s radom 1927. godine i zahvaljujući stalnim investicijama uspjeli smo dosegnuti razinu jedne od najznačajnijih kompanija u našem sektoru ne samo u Francuskoj, već i u Europi. Poslovati u pojedinim državama samo zbog niskih plaća strategija je koja daje samo kratkoročne učinke. To nije poslovna vizija naše kompanije", tvrdi Nicolas Grosdidier, predsjednik Upravnog odbora kompanije Mecafor.

Izgradnja tvornice u kikindskoj radnoj zoni trebala bi početi u travnju 2016. godine, a već od jeseni sljedeće godine prvih 55 radnika radilo bi u tvornici Mecafora u Kikindi. S prvim potpisanim ugovorom o ulaganju kikindska lokalna samouprava i službeno je predala inicijativu da postane sastavni dio slobodne carinske zone Subotica. Time bi, na već osiguranom prostoru, bili stvoreni još bolji uvjeti za dolazak novih investitora na sjever Banata. 

Komentirajte prvi

New Report

Close