Mastercard planira zaposliti 1.500 radnika

Autor: Poslovni.hr/Hina , 24. veljača 2020. u 15:56
Photo: Fabian Sommer/dpa /DPA/PIXSELL

‘Tih 1.500 radnih mjesta u tvrtki Mastercard kvalitetni su poslovi koji traže visoke kvalifikacije’.

Američka kartičarska kompanija Mastercard najavila je u ponedjeljak da će u naredne tri do pet godina u Dublinu zaposliti 1.500 radnika, čime će više nego udvostručiti broj zaposlenih u glavnom gradu Irske.

Mastercard je prisutan u Dublinu od 2008. godine gdje je četiri godine kasnije osnovao i odjel za istraživanje i razvoj Mastercard Labs.

Danas su najavili da će povećati broj zaposlenih u Labsu sa sadašnjih 650 na više od 2.000, s fokusom na kibernetičkoj sigurnosti, umjetnoj inteligenciji, tehnologiji blockchaina i poboljšanju korisničkog iskustva.

Zbog širenja i osnivanja europskog tehnološkog centra trebat će im i veći prostor pa će u blizini sjedišta kupiti i dodatnih 22.500 kvadratnih metara uredskog prostora.

„To je sjajna vijest i novi dokaz da je Irska globalni tehnološki centar. Tih 1.500 radnih mjesta u tvrtki Mastercard kvalitetni su poslovi koji traže visoke kvalifikacije”, naglasio je irski premijer na odlasku Leo Varadkar.

Čelnik irske agencije za inozemna ulaganja (IDA Ireland) izjavio je u siječnju da bi u prvoj polovini godine strane kompanije trebale ponovo otvoriti velikih broj novih radnih mjesta dok bi u ostatku godine taj trend mogli ugroziti slabiji rast globalnog gospodarstva, nastavljene trgovinske napetosti i ograničeni kapaciteti u zemlji.

Komentirajte prvi

New Report

Close