Manji minus Nokije zbog 5G mreža

Autor: Poslovni dnevnik , 25. srpanj 2019. u 21:59
Sklopljeno 45 ugovora/REUTERS

Finski proizvođač telekomunikacijske opreme s gubitkom od 193 milijuna eura.

Finski proizvođač telekomunikacijske opreme Nokia u četvrtak je priopćio da je smanjio gubitke u drugom tromjesečju zahvaljujući snažnoj potražnji za novom generacijom mobilnih telefonskih mreža.

Nokia je izvijestila kako je u razdoblju od travnja do lipnja zabilježila neto gubitak od 193 milijuna eura, u usporedbi s gubitkom od 271 milijun eura u istom razdoblju lani.

Prihodi su porasli za 8,2 posto, na 5,7 milijardi eura, nadmašivši skromnije prognoze analitičara. Na operativnoj razini, gubitak u drugom tromjesečju smanjio se na 57 milijuna eura, s 221 milijun eura u istom prošlogodišnjem razdoblju.

"Nokia je zabilježila snažno drugo tromjesečje, potaknuto potražnjom za 5G mrežom", rekao je izvršni direktor Nokije Rajeev Suri.

Dodao je kako je tvrtka nastavila poboljšavati poziciju po pitanju 5G mreže, te kako sada ima 45 komercijalnih 5G sporazuma te devet aktivnih mreža. Suri je rekao kako s obzirom na rezultate iz drugog tromjesečja potvrđuje smjernice za cijelu 2019. godinu.

Nokia cilja operativnu maržu, koja pokazuje udio temeljne dobiti u prihodima, između 9 i 12 posto u ovoj godini, te raspon od 12 do 16 posto u 2020. godini.

Komentirajte prvi

New Report

Close