Lufthansa u sklopu smanjenja flote odlučila da Germanwings odlazi u povijest

Autor: Poslovni dnevnik , 08. travanj 2020. u 21:59
Preustroj poslovanja ubrzala je pandemija

Lufthansa je objavila i da je raskinula gotovo sve ugovore s drugim prijevoznicima o najmu zrakoplova s posadom.

Najveća njemačka zrakoplovna kompanija Lufthansa objavila je da će značajno smanjiti flotu i zatvoriti poslovanje Germanwings u sklopu preustroja koji je ubrzala pandemija koronavirusa. Lufthansa će trajno prizemljiti 18 zrakoplova dugog doleta i 11 zrakoplova srednjeg doleta, uključujući šest Airbusova za koje je već ranije dogovoreno da će biti prodani proizvođaču u 2022. godini.

Smanjit će se i Eurowingsovo poslovanje s letovima na udaljene destinacije, koje posluje pod Lufthansinim krovom, a tri odjela bit će objedinjena kao što se planiralo i prije pandemije. Germanwingsu je najavljeno gašenje.

„Letovi Germanwingsa bit će obustavljeni. Sve mogućnosti koje proizlaze iz toga bit će razmotrene u suradnji s nadležnim sindikatima“, objavila je Lufthansa. Radnicima koje će mjere obuhvatiti uprava je poručila da namjerava „što većem broju ljudi ponuditi kontinuirano zapošljavanje unutar grupe Lufthansa“.

Preustroj započet prije pandemije u podružnicama Austrian Airlines i Brussels Airlines bit će ubrzan, a Swiss International Airlines morat će „prilagoditi“ veličinu svoje flote. Lufthansa je objavila i da je raskinula gotovo sve ugovore s drugim prijevoznicima o najmu zrakoplova s posadom.

Komentirajte prvi

New Report

Close