Kremlj za ozračje mržnje krivi neovisne medije

Autor: Poslovni.hr , 24. listopad 2017. u 22:00
Tatjana Felgenhauer, OTV_RUSSIA

Nožem ranjena radijska novinarka.

Dan nakon napada na poznatu voditeljicu radijske stanice Eho Moskve, Kremlj je odgovornost za stvaranje ozračja mržnje u Rusiji prebacio na novinare koji su kritični prema vlastima.

Zamjenica glavnog urednika prvog neovisnog radija utemeljenog prije sloma SSSR-a, Tatjana Felgenhauer primljena je na odjel intenzivne skrbi nakon što ju je sihički rastrojen muškarac izbo nožem u vrat u prostorijama radijske stanice, navodi policija u prvim izvješćima.

“Čin luđaka ostaje čin luđaka”, rekao je novinarima glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov. Povezati ovaj tragični događaj, skopčan s napadom ludila, s nečim drugim nije logično ni ispravno s našeg stajališta, dodao je.

Voditeljica popularne jutarnje emisije na radiju kritičnom prema vlasti, u utorak je još bila na intenzivnoj skrbi pošto je dan ranije operirana. Napadač, 48-godišnji rusko-izraelski državljanin Boris Gric uhićen je i priveden pred sudca koji mu je odredio dvomjesečni pritvor. Radio Eho Moskve, prva slobodna radijska stanica osnovana 1990., prešla je 2001. u ruke državne naftne kompanije Gazproma. Stanica je ipak uspjela ostati glavni ruski radio koji nudi neovisna stajališta u zatvorenom medijskom prostoru u kojemu su velike tv mreže pod nadzorom.     

Komentirajte prvi

New Report

Close