Kostić širi poslovno carstvo na kemijsku industriju

Autor: Poslovni dnevnik , 03. travanj 2016. u 21:59
Beohemija drži 20 posto tržišta deterdženata

AIK banka otkupila 10 mil. eura duga od Beohemije koji će pretvoriti u vlasnički udjel.

AIK banka Miodraga Kostića otkupila je 10 milijuna eura duga kompanije Beohemija, koja je u vlasništvu optuženog poduzetnika Željka Žunića. Toliko je, doznaje Blic, iznosio kredit koji Žunić više nije mogao otplaćivati.

Budući da je AIK banka dio poslovnog sustava MK Groupa Miodraga Kostića, dug će najvjerovatnije biti pretvoren u vlasnički udjel, što znači da bi Kostić mogao postati vlasnik dijela dionica Beohemije i svoje poslovno carstvo proširiti i na kemijsku industriju. Beohemija na tržištu deterdženata ima 20-postotni udjel. Žunić je prije tri godine uzeo kredit od AIK banke vrijedan 10 milijuna eura i u zalog stavio imovinu svoje kompanije.

Izvor Blica tvrdi da Žunić zbog velikih financijskih problema u koje je zapao i blokiranih računa svojih kompanija nije mogao redovno servisirati taj kredit. Željko Žunić uhićen je 26. prosinca prošle godine u akciji Rezač zbog sumnje da je zloporabama oštetio Alfa banku i Vojvođansku banku za oko 580 milijuna dinara i pribavio protupravnu imovinsku korist Beohemiji. Iz pritvora je pušten 18. siječnja ove godine. 

Komentirajte prvi

New Report

Close