Koronavirus samo okrznuo poslovne rezultate Ericssona u prvom tromjesečju

Autor: Poslovni dnevnik , 22. travanj 2020. u 21:59
Ericsson je prvo tromjesečje zaključio sa 7 posto nižom neto dobiti REUTERS

Kompanija je prvo tromjesečje zaključila s neto dobiti pripisivom dioničarima od 2,16 milijardi švedskih kruna.

Švedski proizvođač telekomunikacijske opreme Ericsson izvijestio je u srijedu da je pandemija koronavirusa tek u ograničenoj mjeri utjecala na njegovo poslovanje, ali će neizvjesnost utjecati na rezultate u drugom tromjesečju.

Kompanija je prvo tromjesečje zaključila s neto dobiti pripisivom dioničarima od 2,16 milijardi švedskih kruna (214,2 milijuna dolara), što je manje za 6,9 posto nego u istom prošlogodišnjem razdoblju.

Prihodi su mu porasli za 1,7 posto, na 49,75 milijardi kruna, uz podršku ključnog dijela poslovanja s mrežama.

Prihodi su u tom dijelu poslovanja snažno porasli u Sjevernoj Americi, Japanu i Saudijskoj Arabiji, a smanjeni su u Latinskoj Americi, Indiji i sjevernoistočnoj Aziji.

U Kini je kompanija povećala tržišni udio, a brine ih odgoda ulaganja u tehnologiju u Europi koja bi zbog toga mogla zaostati za ostatkom svijeta.

U Sjevernoj Americi kompanija očekuje veća ulaganja u drugoj polovini godine nakon dovršetka spajanja Sprinta i T Mobilea.

Mjere koje su vlade uvele kako bi usporile širenje virusa otežale su isporuku Ericssonovih usluga i proizvoda, ali kompanija za sada nije osjetila značajnije posljedice u potražnji. Tržište bi trebalo porasti četiri posto, poduprto rastom u podatkovnom segmentu i radom od kuće.

Komentirajte prvi

New Report

Close