Kina stavila u promet rekordni broj vlakova uoči lunarne nove godine. Ovako izgleda gužva

Autor: Poslovni.hr/Hina , 09. veljača 2024. u 16:01
FOTO:REUTERS/Nicoco Chan

 Kina je stavila u promet rekordni broj vlakova u petak uoči lunarne nove godine, s putnicima koji pune vlakove i avione kako bi se vratili u svoje rodne gradove i pripremili se za tradicionalna obiteljska okupljanja. 

Zemlja je dodala putne kapacitete kako bi olakšala prijevoz nakon loših vremenskih uvjeta koji su otežavali putovanje milijunima ljudi koji su se vraćali kući za praznike. Samo u jednom danu dodana su u javni prijevoz 1.873 putnička vlaka, što je rekord prema državnom mediju Global Times.

Nekoliko provincija požurilo je donijeti mjere kako bi uklonile snijeg koji je ograničio protok prometa na stotinama autocesta. Putnici su ostali zaglavljeni u automobilima. Vlasti su radile na čišćenju leda s dalekovoda i željezničkih tračnica, kao i na odleđivanju aviona i pista u zračnim lukama.

Samo se u srijedu kineskom nacionalnom željeznicom vozio 13,1 milijun putnika. To je bio prvi put da je broj putnika tijekom proljetnog festivala, poznatog i kao Chunyun, premašio 13 milijuna dnevno, piše Global Times.

Očekuje se da će kroz željezničke stanice u Šangaju u petak proći 475.000 putnika, što je povećanje od 61,7 posto u odnosu na isto razdoblje 2019., izvijestio je The Paper u vlasništvu šangajskih vlasti.

Kineska meteorološka služba prognozirala je uobičajene sezonske temperature u većini područja idućih nekoliko dana.

Osmodnevni praznici službeno počinju u subotu, ali mnogi putnici krenu ranije na svoja putovanja. Prošlo je godinu dana otkad je Kina ukinula sva ograničenja zbog pandemije covida-2019 koja su prije toga tri godine ometala promet.

Komentirajte prvi

New Report

Close