Kina prvi put kaznila proizvođača lažne robe

Autor: Poslovni.hr/Hina , 18. studeni 2015. u 16:46
Monclerovu robu kupuju kupci dubljeg džepa/FOTOLIA

Pobjeda protiv krivotvorenja.

Kineski sud presudio je da se talijanskom proizvođaču skupih jakni Moncleru isplati maksimalna odšteta u sporu oko intelektualnog vlasništva koji označava prekretnicu u režimu zaštite robnih marki u Kini.

Prema presudi suda za intelektualno vlasništvo u Pekingu, kineska tvrtka Beijing Nuyakate Gourmet mora platiti tri milijuna juana (420.000 eura) odštete zbog povrede robne marke, navodi u priopćenju talijanski Moncler. "Ovo je pionirski slučaj i navodno prva presuda prema novom kineskom zakonu o robnim markama kojom je određena maksimalna zakonom propisana odšteta", stoji u priopćenju talijanske tvrtke.

U Moncleru, osnovanom u Francuskoj, a sada u talijanskom vlasništvu, otkrili su prije dvije godine da Nuoyakate proizvodi i prodaje jakne s krivotvorenim logotipom Moncler, a pokušali su također registrirati nekoliko lažnih trgovačkih marki i imena domena u Kini i drugim zemljama. Monclerove proizvode kupuju kupci dubokog džepa u rasponu od repera do plemića. Odštetu dodijeljenu u Kini u toj kompaniji smatraju pobjedom u borbi protiv krivotvorenja koja je prošle godine rezultirala istragama u više od 1450 slučajeva u svijetu, te dovela do zapljene više od 450.000 sumnjivih predmeta. 

Komentirajte prvi

New Report

Close