Kaos u najavi: ‘Izazvat ćemo najveći poremećaj ove kompanije u 30 godina’

Autor: Poslovni.hr , 23. studeni 2023. u 10:32
FOTO: REUTERS/Vincent West

Zaposlenici ove kompanije umorni od toga što “samo spajaju kraj sa krajem”.

Radnici Amazona u Velikoj Britaniji će štrajkati na Crni petak. Više od 1.000 radnika u Amazonovom distributivnom skladištu u britanskom Coventryju će štrajkati na Crni petak da bi izrazili protest zbog plaća i uvjeta rada, a očekuje se da će se obustavi rada pridružiti i Amazonovi radnici iz SAD, Njemačke i Italije.

Sindikati koji zastupaju radnike Amazona su priopćili da su zaposlenici ove kompanije umorni od toga što “samo spajaju kraj sa krajem” i najavljuju da će štrajk izazvati najveći poremećaj funkcioniranja ove tvrtke u 30 godina, piše Independent, a prenosi B92.

Britanski sindikat GMB je rekao da je razočaran zbog toga što su šefovi Amazona odbili razgovor o plaćama i uvjetima rada.

“To je zaista jednostavno pitanje. Želimo da kompanija sjedne i počne razgovarati sa nama. To je razuman zahtjev, ali šefovi Amazona su odbili razgovarati”, izjavio je portparol sindikata GMB.

Amazonov centar u Coventryju spada među najprometnije u Velikoj Britaniji, tako da štrajk može značajno utjecati na kupce koji koriste Crni petak da bi obavili povoljne kupovine.

Predstavnici Amazona tvrde da se štrajk u Coventryju neće odraziti na prodaju na Crni petak, budući da taj Amazonov centar ne služi direktno za narudžbe kupaca.

Komentirajte prvi

New Report

Close