Kabinsko osoblje Lufthanse nastavlja najdulji štrajk u povijesti

Autor: Poslovni.hr/Hina , 12. studeni 2015. u 13:02
Foto: Reuters

Lufthansa računa s najmanje 4.000 otkazanih letova, a pogođeno je preko pola milijuna putnika.

Kabinsko osoblje Lufthanse u četvrtak je najavilo da će ustrajati na najduljem štrajku u povijesti ove zrakoplovne kompanije te da će ga okončati tek u petak poslijepodne, objavljeno je u četvrtak iz sjedišta sindikata kabinskog osoblja Ufo.

"Zbog tvrdokornog stajališta uprave Lufthanse, ne vidimo razloga zašto bi prekidali svoj štrajk", rekao predsjednik sindikata Ufo Nicoley Baublies.

Štrajk se nastavlja u zračnim lukama Frankfurt, Duesseldorf i Muenchen koje se smatra najvažnijim zračnim lukama u Njemačkoj, a za Lufthansu su ove zračne luke najvažnije tranzitne točke za interkontinentalne letove.

Lufthansa računa s najmanje 4.000 otkazanih letova, a pogođeno je preko pola milijuna putnika.

Samo u četvrtak Lufthansa je otkazala 933 leta, čime je pogođeno 107.000 putnika, te oko jedne trećine dnevnih letova avioprijevoznika unutar grupe. 

Materijalne posljedica najduljeg štrajka u povijesti kompanije još nisu sagledive. Njemačka je tranzitno odredište za mnoge putnike iz Azije i Europe na putu prema Sjevernoj Americi. Lufthansa za sada navodi da štrajk kompaniju stoji najmanje 10 milijuna eura dnevno. 

Lufthansa je sudskim putem pokušala zabraniti štrajk, ali bezuspješno.

Sindikat kabinskog osoblja Ufo i Lufthansa se već mjesecima spore oko većih plaća i boljeg mirovinskog osiguranja.

Početna plaća stjuardesa i stjuarda u Lufthansi iznosi oko 1.500 eura (bruto).

Komentirajte prvi

New Report

Close