Južnokorejski LG u proizvodnju baterija u Americi uložit će 4,5 milijarde dolara

Autor: Poslovni dnevnik , 14. ožujak 2021. u 22:00
Investicija će udvostručiti broj zaposlenih u zajedničkoj tvrtki /REUTERS

Kompanija će ulaganjem proširiti američke kapacitete za proizvodnju baterija za 70 gigavatsati.

Južnokorejska kompanija LG Energy Solution planira u iduće četiri godine uložiti više od 4,5 milijardi dolara u poslovanje s baterijama u SAD-u, najavljujući gradnju najmanje dva nova pogona.

Kompanija će ulaganjem proširiti američke kapacitete za proizvodnju baterija za 70 gigavatsati, najavila je čelnica LG Energy Solutiona u Michiganu Denise Gray.

“Želimo što prije proširiti proizvodne kapacitete kako bismo mogli podmiriti potrebe brojnih svjetskih proizvođača automobila u SAD-a i Europi. Želimo najmanje dvije nove tvornice u SAD-u”, rekla je Gray. Planirana južnokorejska investicija uključuje otvaranje 4000 novih radnih mjesta u Sjedinjenim Državama.

Time će se više nego udvostručiti ukupan broj zaposleniih u LG Chemu i zajedničkoj tvrtki koju je uspostavio s američkim proizvođačem automobila General Motorsom.

Lokacije novih tvornica bit će odabrane do sredine godine, rekla je Gray i dodala da će u gradnji neizravno zaposliti još 6000 ljudi.

LG trenutno dovršava tvornicu baterijskih ćelija u Ohiju u poslovnoj kombinaciji s GM-om, a dvije tvrtke već su u poodmakloj fazi pregovora i o izgradnji drugog pogona u saveznoj državi Tennessee, koji bi po najavama LG-a trebao imati slične proizvodne kapacitete, od oko 35 gigavatsati.

Komentirajte prvi

New Report

Close