Juncker: Nema novih pregovora o brexitu

Autor: Poslovni dnevnik , 11. prosinac 2018. u 21:59
Foto: Reuters

Nedostatak potpore u britanskom parlamentu neće dovesti do propasti sporazuma.

Predsjednik Europske komisije (EK) Jean-Claude Juncker u utorak je kazao da, usprkos neuspjehu premijerke Therese May da osigura dovoljnu potporu za ratifikaciju Sporazuma o povlačenju u britanskom parlamentu, nema mogućnosti za novo pregovaranje o brexitu koji je “najbolji i jedini mogući”, ali da ima mjesta za njegova blaga poboljšanja.

“Nema mogućnosti za ponovno pregovaranje, to je najbolji i jedini mogući dogovor, međutim još uvijek ima prostora za daljnja pojašnjenja i tumačenja”, rekao je Juncker na plenarnoj sjednici Europskog parlamenta u Strasbourgu. “Sastat ću se s premijekom May jer su se pojavili nepotrebni problemi u završnici”, dodao je Juncker na raspravi o pripremi za sjednicu Europskog vijeća 13. i 14. prosinca, izražavajući “iznenađenje” da će brexit još jednom biti tema rasprava čelnika EU-a na ovotjednom summitu u Bruxellesu.

Juncker je u govoru pred eurozastupnicima ponovio čvrsti stav glede zaštitnog mehanizma – tzv. “backstopa” – za granicu između Sjeverne irske i Republike Irske. 

Komentirajte prvi

New Report

Close