Još daleko do dogovora o autocesti Sarajevo-Beograd

Autor: Poslovni dnevnik , 12. lipanj 2017. u 22:00
Autocesta Sarajevo-Beograd mogla bi stajati oko 850 milijuna eura

Entiteti BiH trebali bi se sporazumijeti o pravcu prometnice.

Neđo Trninić, ministar prometa i veza RS, rekao je da će se taj BiH entitet na sastanku o izgradnji autoceste Beograd-Sarajevo sagledati prijedloge, te ocijenio da je dogovor o ruti još daleko.

Trninić je uoči sastanka resornih ministara iz entiteta i BiH o toj cesti, koji će se održati u Sarajevu 19. lipnja, rekao da je moguće otvoriti neka nova pitanja o pravcima autoceste, ali da je stav RS poznat. "Na sastanku u Sarajevu tražit ću konkretne odgovore. Vlada RS ne bježi od priče o autocesti Beograd-Sarajevo, ali zastupamo interese RS", rekao je Trninić za Večernje novosti. Prema njegovim riječima, u javnosti u vezi s izgradnjom te autoceste spominju se turski ulagači, ali još nema pouzdanih informacija o tome.

U javnosti se govori da bi jedna od ruta autoceste Beograd-Sarajevo išla samo kroz teritorij RS-a, dok bi druga zahvatala i dio FBiH oko Žepča i Tuzle, te prema Bijeljini do Beograda. Stav Vlade RS je da je najprihvatljivija "ruta tri", preko Istočnog Sarajeva, Pala, Sokoca, Višegrada do graničnog prijelaza sa Srbijom u Vardištu. Autocesta Sarajevo-Beograd stajat će oko 850 milijuna eura i bila bi duga od 120 do 150 kilometara.

Komentirajte prvi

New Report

Close