Jedan od najuspješnijih direktora: “S čela tvrtke sam otišao kad sam shvatio da moram odgovarati na 150 mailova dnevno’

Autor: Poslovni.hr , 02. svibanj 2018. u 12:53
FOTO: Thinkstock

Ovim riječima započinje intervju, za “Novosti”, legendarni direktor “Apatinske pivare” i jedan od najuspješnijih srpskih poduzetnika – Rade Svilar.

"Ne može se mailovima voditi proizvodnja! Sa čela 'Apatinske pivare' sam otišao kada sam došao u situaciju da moram odgovarati na 150 mejlova. Trebao sam se po cijeli dan dopisivati, a ne znam šta se događa u tvornici. Elektronska pošta služi da se izbjegne odgovornost za nekakav problem. Dobar menadžer, osim što umije upravljati, mora znati rješavati svaki problem u poslovanju. A, Pivara kojom sam rukovodio postala je broj jedan u Srbiji i imala čak 42 posto tržišnog udjela samo zahvaljujući kadrovima koje je sama proizvodila. Ljudi su bili zadovoljni i osjećali lojalnost prema poduzeću. Današnjim rukovoditeljima su, uglavnom, važni samo bonusi”. 

Ovim riječima započinje intervju, za "Novosti", legendarni direktor "Apatinske pivare" i jedan od najuspješnijih srpskih poduzetnika – Rade Svilar, koga su poslije osam godina, pozvali, da se vrati na mjesto najvećeg profesionalnog uspjeha, ali se još koleba hoće li prihvatiti savjetničku funkciju jer, prema vlastitom priznanju, nije zadovoljan onim što je zatekao. Inače, za svoj rad dobio je na desetine nagrada. 
 

Komentirajte prvi

New Report

Close