Jedan od najbogatijih u jednom danu izgubio 6 milijardi dolara, evo zašto ga to nije previše pogodilo

Autor: Poslovni.hr , 21. srpanj 2021. u 15:21
Foto: Pixabay

Buffeta ovaj gubitak nije puno pogodio jer se ovaj iskusni investitor usredotočuje na dugoročne performanse.

Waren Buffett, treći najbogatiji čovjek na svijetu pretrpio je veliki udarac na svoj portfelj dionica nakon što su početkom tjedna gotovo sve dionice na američkoj burzi naglo potonule. Razlog velikog pada je strah investitora od nove Delta varijante koronavirusa, piše Lider.

Buffetov investitorski konglomerat Berkshire Hathaway koji ubraja dionice Applea, American Expressa, Coca-Cole i Bank of America također je pretrpio udar s obzirom na to da su sve četiri dionice početkom tjedna pale između 1 i 4 posto što je izbrisalo oko 5,9 milijardi dolara od zajedničke vrijednosti udjela Buffetta u tim tvrtkama.

Investitorski konglomerat Berkshire Hathaway izgubio je ovim padom milijardu dolara na dionicama Bank of America, 2,7 milijardi na dionicama Coca Cole i 1,1 milijardu na dionicama American Expressa.

No, kako prenosi Business insider, Buffeta ovaj gubitak nije puno pogodio jer se ovaj iskusni investitor usredotočuje na dugoročne performanse, a od ovih dionica je do sada već i zaradio jedno malo bogatstvo. Točnije, ukupni dobitak koji je ostvario na ove četiri dionice premašuje 150 milijardi dolara što je više od tržišne kapitalizacije Starbucksa (136 milijardi USD), IBM-a (123 milijarde USD) ili Goldman Sachsa (120 milijardi USD).

Komentirajte prvi

New Report

Close