Jedan od najbogatijih Nijemaca, vlasnik trgovina Kik i Obi, nestao u švicarskim Alpama

Autor: Poslovni.hr , 11. travanj 2018. u 10:27
FOTO: Reuters

Milijarder i jedan od najbogatijih Nijemaca Karl-Erivan Haub proglašen je nestalim nakon što se niije vratio sa skijanja u Alpama, javljaju njemački mediji.

Haub je vlasnik i predsjednik uprave maloprodajnog koncerna Tengelmann, uputio se na skijanje na neoznačenim stazama u blizini švicarsko-talijanske granice. Nije se vratio u svoj hotel i smatra se nestalim od 7. travnja. Njemački mediji izvijestili su da je potraga u tijeku, no nju su usporavale loša vidljivost i opasnost od lavina. Haubov brat Christian rekao je da je Haub vrlo iskusan alpinist i skijaš. U pismu upućenom zaposlenicima koncerna, kojeg je dijelom objavio, Handelsblatt, navodi se da je 'obitelj spremna za ovakve situacije' te da će se 'poslovanje nastaviti nesmetano odvijati'.

Karl-Erivan Haub preuzeo je Tengelmann 2000. godine od svoga oca Erivana Hauba. Stariji Haub iznenada je preminuo 9. ožujka na svom ranču u Wyomingu. Obiteljski koncern osnovan je 1867. godine i u početku su se bavili uvozom kave i čaja te ostalih dobara iz kolonija. 

Danas je koncern Tengelmann snažno prisutan na tržištu Njemačke, bavi se maloprodajom različitih vrsta roba i generira godišnji prihod od oko 30 milijardi eura. U sastavu koncerna su lanac trgovina alatom i opremom Obi i lanac trgovina odjeće Kik. 

Komentari (1)
Pogledajte sve

možda je s todorićem u londonu?

New Report

Close