Jay-Z želi kupiti glazbenu streaming kompaniju za 56 milijuna dolara

Autor: Poslovni.hr , 02. veljača 2015. u 14:35
Foto: Thinkstock

Poznati američki pjevač i producent Jay-Z, planira kupiti švedsku kompaniju Aspiro koja se bavi streamingom glazbe preko interneta.

Poznati američki pjevač i producent Jay-Z, planira kupiti švedsku kompaniju Aspiro koja se bavi streamingom glazbe putem interneta, piše CNN.

Njihova usluga pruža HiFi kvalitetu zvuka a ugovorima su vezani za najveće izdavačke kuće kao što su Sony, Universal i Warner. Drugim riječima, imaju ogromnu bazu izvođača i pjesama.

Trendovi u glazbenoj industriji sve veći naglasak stavljaju na streaming glazbe putem interneta što glazbenicima pruža dodatnu mogućnost za promociju i zaradu.

Ponuda od 56 milijuna dolara, koliko je ponudio Jay-Z, je jedan i pol puta veća od one koliko Aspiro vrijedi na švedskoj burzi. 

U zadnje vrijeme sve je više primjera u kojima bogati glazbenici kupuju tehnološka rješenja kako bi ih onda povezali s glazbenom industrijom.

Prošle godine, Neil Young je sakupio 6 milijuna dolara za svoj startup Pono. Zanimljiv prijenosni glazbeni player koji reproducira glazbu na razini kvalitete vinilskih ploča.

Drugi primjer je Dr. Dre  i Jimmy Iovine, koji su kupili proizvođača slušalica Beats kojeg su kasnije prodali kompaniji Apple za 3 milijarde dolara. 

Komentirajte prvi

New Report

Close