Japanska gumarska tvrtka dolazi u Sloveniju

Autor: Poslovni dnevnik , 19. travanj 2018. u 21:59
Investiciju vrijednu 48 mil. eura država pomaže s 10% / PD

Lohnstroff će u Logatecu izrađivati gumene dijelove za medicinske proizvode.

Švicarska tvrtka Lohnstroff, u vlasništvu japanske grupe Sumitomo Rubber Industries, koja se bavi proizvodnjom guma i gumenih proizvoda, izgradit će novu tvornicu za proizvodnju gumenih dijelova za medicinske proizvode u Sloveniji.

Na prijedlog Ministarstva gospodarstva, vlada je odlučila podržati investiciju s gotovo pet milijuna eura proračunskog novca, piše portal Siol.net.

Lohnstroff će zaposliti 180 osoba, proizvodnih radnika, mehaničara, inženjera, kemičara i drugih. U Logatecu je investitor od DUTB-a kupio bivše prostorije propale tvornice KLI Logatec. Ukupna investicija vrijedna je 48 milijuna eura, a Lohnstroff će već sljedeće godine dobiti većinu sredstava od države. Prema procjenama Ministarstva gospodarstva, nova tvornica kroz poreze i doprinose zaposlenima proračunu će pridonijeti čak 24 milijuna eura. Svi ostali učinci vrednuju se na više od 50 milijuna eura. Tijekom lanjskog posjeta izvršni direktor Lohnstroffa Urs Bahnmüller najavio je da će tvrtka do 2013. godine utrostručiti proizvodnju u Europi u odnosu na 2016. godinu. 

Komentirajte prvi

New Report

Close