Jack Ma pojavio se nakon što ga nitko nije vidio tri mjeseca, uslijedila je logična posljedica

Autor: Poslovni dnevnik , 21. siječanj 2021. u 06:33
Jacku Ma izgubio se svaki trag nakon što je jesenas kritizirao kinesku financijsku regulaciju/REUTERS

Osnivaču poslovnog carstva izgubio se gotovo svaki trag nakon što je jesenas na konferenciji u Šangaju kritizirao tamošnju financijsku regulaciju.

Jack Ma, osnivač kineske kompanije za internetsku trgovinu Alibaba koji u javnosti nije bio viđen već dulje vrijeme, u srijedu se na video-konferenciji sastao sa 100 učitelja iz ruralnih područja, javlja Reuters i podsjeća da je ovo prvo pojavljivanje milijardera i tehnološkog mogula od kraja listopada.

Osnivaču poslovnog carstva izgubio se gotovo svaki trag nakon što je jesenas na konferenciji u Šangaju kritizirao tamošnju financijsku regulaciju, a kineske državne bankare nazvao “klubom starih ljudi”.

Jack Ma jučer se pojavio u 50 sekundi dugom video isječku sastanka u povodu nagrade koju dodjeljuje ruralnim učiteljima.

Nakon što se pojavio u javnosti, dionice njegove moćne kompanije izlistane na burzi u Hong Kongu, koju nazivaju i “kineskim Amazonom”, naglo su skočile.

Obučen u mornarski pulover, Jack Ma u videu izravno je govorio iz sobe sa sivim mramornim zidovima i prugastim tepihom i obraća se učiteljima u povodu dodjele nagrade „Jack Ma Rural Teachers Award“.

Prijašnjih godina bi ih primao na svečanosti u organizaciji svoje zaklade Jack Ma Foundation u obalnom gradu Sanya. „Ne možemo se sastati u Sanyi zbog epidemije.

Kada epidemija prođe, moramo pronaći vremena da svi dođete u Sanyu i da se sastanemo u živo“, rekao je Jack Ma u svom govoru u kojem nije ništa spomenuo gdje se nalazi protekla tri mjeseca.

Vijest o njegovom pojavljivanju u javnosti dolazi u trenutku kada Alibaba planira prikupiti najmanje pet milijardi američkih dolara od prodaje dionice.

Reuters piše da bi od prodaje dionice kompanija mogla prikupiti čak osam milijardi dolara koje je će Jack Ma najvjerojatnije iskoristite za opće korporativne izdatke.

Komentirajte prvi

New Report

Close