Izraelci kupili peti trgovački centar, grade još jedan novi

Autor: Poslovni.hr , 30. rujan 2019. u 09:15
Kupljen je trgovački centar u Beogradu površine 23.333 kvadrata

Kompanija BIG Shopping Centers ubrzano preuzima šoping centre u Srbiji.

Izraelska kompanija BIG Shopping Centers potpisala je sporazum o kupovini trgovačkog centra u glavnom gradu Srbije Beogradu, priopćeno je iz kompanije.

Imovina će biti kupljena po cijeni od 32,5 milijuna eura, minus 14,5 milijuna eura bankarskog kredita odobrenog šoping centru, priopćili su iz BIG Shopping Centersa u prijavi na burzi u Tel Avivu prošlog tjedan. Ime trgovačkog centra zasad nije otkriveno.

Trgovački centar ima 23.333 četvornih metara bruto zakupne površine (GLA), uključujući zgradu od 2313 četvornih metara koja je još u izgradnji, a planira se otvoriti prije zaključenja posla, kažu iz BIG Shopping Centersa.

Počinju stambeni projekt

Dogovorena cijena uključuje ratu od četiri milijuna eura, pod uvjetom da se za novu zgradu dovrši ciljano popunjavanje. Ako cilj ne bude postignut u roku od godinu dana nakon sklapanja posla, iznos se neće isplatiti prodavaču.

 

56trgovačkih

centara u Izraelu, SAD-u i Srbiji ima BIG Shopping Centers

U lipnju je BIG Shopping Centers potpisao ugovor o kupnji većinskog udjela u Fashion Park Outletu Inđiji od beogradske Fashion Company. BIG Shopping Centers pristao je na kupovinu 67,5% udjela u tom trgovačkom projektu, dok će Fashion Company zadržati ostatak.

“Namjeravamo nastaviti s rastom i proširenjem naših investicija u poslovni i stambeni prostor”, izjavio je Robert Yahav, izvršni direktor BIG CEE Serbia, podružnice BIG Shopping Centersa. Ta izraelska kompanija gradi poslovni centar koji će koristiti američki proizvođač NCR kao glavni kampus u Srbiji.

“Kompanija također započinje svoj prvi stambeni projekat u Srbiji izgradnjom 1100 stanova u Beogradu”, rekao je Yahav u lipnju.

Fashion Park Outlet Trgovački centar Inđija nalazi se pokraj autoceste između Beograda i Novog Sada. Po završetku obje navedene transakcije, BIG Shopping Centers će upravljati s pet aktivnih trgovačkih centara u Srbiji, dok je šesti u izgradnji.

Prostori za iznajmljivanje

BIG Shopping Centers, kojima upravljaju Yehuda i Rony Naftali, posluje s otvorenim trgovačkim centrima u Izraelu, SAD-u i Srbiji. Na kraju drugog tromjesečja ove godine kompanija je držala 56 trgovačkih centara sa 1,16 milijuna četvornih metara ukupnog prostora za iznajmljivanje.

Od lipnja 2019. kompanija je imala 97.000 četvornih metara prostora za iznajmljivanje u Srbiji, što joj je u prvoj polovici 2019. donijelo 4,9 milijuna eura neto operativnog prihoda. BIG Shopping Centers je u prezentaciji izvještaja o drugom tromjesečju naveo da su u procesu izgradnje trgovačkog kampusa od 15.000 četvornih metara u Beogradu, u kojem će glavni stanar biti francuski lanac sportske robe Decathlon. Kompleks bi se trebao otvoriti do kraja 2019. godine.

Komentirajte prvi

New Report

Close