Iznenađenje za mnoge: Proglašena je najbolja turistička atrakcija u Europi

Autor: Poslovni.hr , 13. listopad 2023. u 10:32
FOTO: Pixabay/Ilustracija

Među nominiranima su bili i Buckinghamska palača u Londonu, Sagrada Familia u Barceloni i Akropola u Ateni.

Prema World Travel Awards najbolja turistička atrakcija u Europi u 2023. godini je Guinness Storehouse u Dublinu, piše Index.

Kada pomislite na najbolju turističku atrakciju u Europi, vjerojatno vam padaju na pamet Stonehenge, rimski Koloseum ili Eiffelov toranj u Parizu. Ipak, na iznenađenje mnogih, jedna znamenitost ih je nadmašila u utrci za vodeću europsku turističku atrakciju.

Prema World Travel Awards, gala svečanosti koja svake godine slavi najbolje od putovanja, turizma i gostoprimstva od 1993. godine, pivovara Guinness Storehouse u Dublinu je vodeća europska turistička atrakcija. Među nominiranima su bili i Buckinghamska palača u Londonu, Sagrada Familia u Barceloni i Akropola u Ateni.

Guinness Storehouse je prvi put osvojio nagradu još 2015. godine i smatra se najboljom turističkom atrakcijom u cijeloj Irskoj. Nalazi se u samom srcu Dublina, grada poznatog po bogatoj povijesti i kulturi. Skladište nije samo mjesto gdje se Guinness pripremao posljednjih 250 godina, već nudi pogled iza kulisa na kompleksnost pravljenja i točenja ovog svjetski poznatog piva.

Ovo mjesto donosi priču o najpoznatijem izvoznom proizvodu Irske, Guinness pivu, od njegovih skromnih početaka 1759. do danas, a skladište nije samo dom Guinnessa već veliča i irsku kulturu, kreativnost i poduzetništvo.

Prostire se na sedam katova i okružuje stakleni atrij u obliku čaše od jedne pinte Guinnessa. Tu je i kino-dvorana posvećena prikazivanju starih Guinnessovih reklama i nedavno renovirani Gravity Bar koji ima prekrasan pogled na irsku prijestolnicu.

Komentirajte prvi

New Report

Close