Iznenada umro potpredsjednik Lukoila. Imao je 54 godine

Autor: Poslovni.hr , 14. ožujak 2024. u 08:10
FOTO: Anatoliy Shostak / Unsplash

Ovo je već četvrti visokorangirani Lukoilov menadžer koji je preminuo u posljednje dvije godine.

Preminuo je 54-godišnji Vitalij Robertus, potpredsjednik Lukoila, priopćeno je iz ruske naftne i plinske tvrtke.

“S dubokim žaljenjem objavljujemo da je potpredsjednik Vitalij Vladimirovič Robertus iznenada preminuo u dobi od 54 godine”, stoji u priopćenju za javnost, prenosi ruska državna novinska agencija Tass.

Robertus je odmah nakon završetka studija počeo raditi u Lukoilu kao ekonomist. “Tijekom više od 30 godina rada u Lukoilu stekao je poštovanje svojih kolega ne samo u tvrtki već i u industriji u cjelini”, naveli su iz tvrtke. 

Bivši čelnik tvrtke pao kroz prozor bolnice

Ukrajinska Pravda piše kako je ovo već četvrti visokorangirani Lukoilov menadžer koji je preminuo u posljednje dvije godine. Vladimir Nekrasov, predsjednik Upravnog odbora Lukoila, preminuo je u listopadu 2023. od zatajenja srca.

Nekrasov je bio na čelu Lukoila nakon što je Ravil Maganov, njegov prethodnik, poginuo u padu kroz prozor Centralne kliničke bolnice u Moskvi u kolovozu 2022. Aleksander Subotin, bivši glavni menadžer tvrtke, umro je u svibnju 2022., a njegovo tijelo pronađeno je u privatnoj kući. Istragom je utvrđeno da je i Subotin preminuo od zatajenja srca.

Komentirajte prvi

New Report

Close