Izgubio se nevidljivi lovac F-35! Vojska moli građane za pomoć: ‘Kako ste ga, dovraga, izgubili?!’

Autor: Poslovni.hr , 18. rujan 2023. u 11:01
FOTO: Ritzau Scanpix/Bo Amstrup via REUTERS

Američki vojni dužnosnici zamolili su javnost za pomoć u pronalaženju borbenog aviona nakon što mu se izgubio trag negdje iznad Južne Karoline kada se pilot katapultirao, piše Guardian.

Potraga za borbenim avionom F-35B Lightning II usmjerena je na dva jezera nakon što se pilot marinaca katapultirao iznad sjevernog Charlestona iz nepoznatog razloga.

Američki vojni dužnosnici apelirali su na javnost za pomoć u pronalaženju borbenog zrakoplova nakon što mu se izgubio trag negdje iznad Južne Karoline kada se pilot katapultirao.

Pilot se sigurno spustio padobranom u North Charleston oko 14 sati te je prebačen u lokalnu bolnicu, gdje je u stabilnom stanju, rekla je bojnica Melanie Salinas. Ime pilota nije objavljeno, piše Guardian.

Na temelju lokacije i putanje nestalog zrakoplova, potraga za mlaznim zrakoplovom F-35 Lightning II bila je usmjerena na jezera Moultrie i Marion, rekla je viša glavna narednica Heather Stanton u združenoj bazi Charleston. Oba su jezera sjeverno od North Charlestona.

Lokalna kongresnica Nancy Mace pita kako je moguće izgubiti avion.

“Kako, dovraga, izgubiš F-35? Kako nema uređaja za praćenje? Mi sad tražimo što? Javnost da ga nađe i vrati?” pitala je.

Komentirajte prvi

New Report

Close