Iz Renaulta će zbog auta na struju otići 2000 radnika

Autor: Poslovni dnevnik , 19. rujan 2021. u 22:00
Nakon zapošljavanja na drugim poslovima, francuski proizvođač će otvoriti 500 radnih mjesta/REUTERS

Uprava će uskoro početi pregovore sa sindikatima o novim planovima, najavili su krajem prošlog tjedna iz Renaulta.

Francuski proizvođač automobila Renault najavio je ukidanje do 2000 inženjerskih i pomoćnih radnih mjesta u matičnoj zemlji u sklopu preusmjeravanja na proizvodnju električnih automobila.

Uprava će uskoro početi pregovore sa sindikatima o novim planovima, najavili su krajem prošlog tjedna iz Renaulta. Francuski div automobilske industrije posluje s gubicima i već je najavio smanjenje broja radnih mjesta u matičnoj zemlji za oko 4600 u sklopu drastičnog restrukturiranja poslovanja.

Ukupno će, kako su najavili, neto otvoriti 500 novih radnih mjesta, nakon zapošljavanja 2500 radnika na drugim poslovima. Cilj im je, kako kažu, u Francuskoj montirati devet novih modela automobila.

Poput konkurencije, i Renault pokušava povećati ponudu električnih automobila pa su poručili da će zapošljavati nove radnike u područjima kao što su podatkovne znanosti i kemija radi stjecanja stručnog znanja u proizvodnji baterija.

Usred tranzicije prema električnim automobilima, automobilska industrija suočava se – uz COVID probleme – i s velikom krizom čipova. Tako je najveći svjetski proizvođač, japanska Toyota, prije 10-ak dana najavila da će ove godine proizvesti 300.000 vozila manje.

Komentirajte prvi

New Report

Close