Ircima free shopovi u CG zračnim lukama

Autor: Poslovni.hr , 04. rujan 2019. u 21:59
Tvrtka iz Dublina obavijestila dobavljače da od listopada preuzima posao u Tivtu i Podgorici, Foto: PD

Dosadašnji zakupac trgovina Regal Impex na sudu traži odštetu od Aerodroma Crne Gore.

Kompanija Air Rianta International iz Dublina preuzet će od listopada free shopove na dva crnogorska aerodroma, u Podgorici i Tivtu, iako ugovor o zakupu s Aerodromima Crne Gore (ACG) još nije potpisan.

Kompanija je obavijestila dobavljače bescarinskih trgovina ACG-a da će ih od listopada preuzeti, priopćio je u Privrednom sudu Vladan Bojić, odvjetnik tvrtke Regal Impex, koja je trenutni i dugogodišnji zakupac.

Na sudu je nastavljen spor nakon tužbe Regal Impexa protiv Aerodroma CG, a glavna rasprava odgođena je za 7. listopad.

Regal Impex tužio je ACG krajem 2018. Privrednom sudu i tužbom traži odštetu od 3,5 milijuna eura jer ACG dovodi u pitanje stari ugovor o zakupu, prešutno produžen za pet godina, uz navodno prethodnu pribavljenu suglasnost Ministarstva financija i Ministarstva prometa, iz ožujka 2011. godine.

Bojić je sudu dostavio dokaze Regala o uplati zakupnine ACG-u za lipanj i srpanj ove godine u ukupnom iznosu od 360.000 eura. Međutim, odvjetnik ACG-a Velibor Marković kaže da je taj dokaz bez značaja.

Ministarstvo financija obavijestilo je Privredni sud da ne posjeduje dokument od 9. ožujka 2011, na temelju kojeg je navodno produžen zakup za dodatnih pet godina.

Komentirajte prvi

New Report

Close