Iranski reformist Aref povukao se iz predsjedničke utrke

Autor: Poslovni.hr/Hina , 11. lipanj 2013. u 11:59
Mohamad Reza Aref (Foto: EPA/ABEDIN TAHERKENAREH)

Mohamad Reza Aref povukao je svoju kandidaturu nakon poruke bivšeg reformističkog predsjednika Mohamada Hatamija

Bivši iranski potpredsjednik Mohamad Reza Aref povukao je svoju kandidaturu za predsjedničke izbore u Iranu koji će se održati 14. lipnja, prenijela je novinska agencija ISNA njegovu izjavu u utorak.

Jedini reformistički kandidat u predsjedničkoj utrci, Aref je rekao da je u ponedjeljak navečer dobio poruku bivšeg reformističkog predsjednika Mohamada Hatamija u kojoj se navodi da njegov ostanak u utrci nije "svrsishodan".

"S obzirom na Hatamijevo mišljenje i iskustvo s prošlih predsjedničkih izbora, objavljujem da se povlačim iz izborne kampanje", kazao je Aref. On je pozvao građane da izađu na izbore u petak, ali nije dao potporu nijednom kandidatu.

Aref se povukao nakon poziva reformista da uđe u koaliciju ss umjerenim klerikom Hasanom Rohanijem, koji je i dalje u predsjedničkoj utrci.

U Arefovoj izjavi ne spominuje se Rohani niti koalicija, ali je Hatami dao svoju potporu takvom izbornom savezu.

Predsjednički izbori u Iranu 14. lipnja biti će prvi od 2009. godine kada su dva reformistička kandidata izjavila da je reizbor Mahmuda Ahmadinedžada bio prijevara, nakon čega su izbili prosvjedi koji su trajali mjesecima.

Komentirajte prvi

New Report

Close