Iran ima “tajno oružje”: Ako počine i najmanju glupost, poslat ćemo ih na dno mora zajedno s posadama i zrakoplovima

Autor: Poslovni.hr/H , 25. svibanj 2019. u 10:52
FOTO: Reuters

Iran može potopiti američke vojne brodove poslane u Perzijski zaljev projektilima i “tajnim oružjem”, poručio je to viši iranski vojni dužnosnik za polu-službenu agenciju Mizan u subotu.

Sjedinjene Države u petak su najavile slanje 1500 vojnika na Bliski istok, opisavši taj potez kao napore ojačavanja obrambenih mogućnosti protiv Irana uslijed optužbi da iza napada na saudijske tankere ovog mjeseca stoji iranska Revolucionarna garda.

"Amerika … šalje dva vojna broda u regiju. Ako počine i najmanju glupost, poslat ćemo te brodove na dno mora zajedno s posadama i zrakoplovima upotrebom dva projektila ili dva tajna oružja", rekao je za Mizan savjetnik za iransko vojno zapovjedništvo, general Morteza Qorbani.

Američko pojačavanje vojne prisutnosti najnoviji su potez Trumpove administracije koja u Iranu vidi moguću prijetnju, a odluku je pratilo raspoređivanje nosača zrakoplova, bombardera, i Patriot raketnih sustava na Bliski istok.

Zapadnjački stručnjaci kažu kako Iran često pretjeruje o svojim vojnim sposobnostima, iako postoji zabrinutost oko tamošnjeg programa za razvoj dalekometnih balističkih projektila.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Torpedo 550m/s

New Report

Close