Ipak olakšice za hibride i električna vozila

Autor: Poslovni dnevnik , 10. listopad 2018. u 07:42
Foto: Getty Images

Po svemu sudeći, za početak bit će to ukidanje poreza za pojedine kategorije kupaca.

U Srbiji bi se početkom sljedeće godine trebala omogućiti povoljnija kupovina eko-vozila (električnih i hibrida automobila), a država još traži način kako će to biti urađeno. 

Po svemu sudeći, za početak bit će to ukidanje poreza za pojedine kategorije kupaca, javljaju Večernje novosti.

"Država za klasične subvencije trenutno nema novca, ali ima načina da se, na primjer, omogućavanjem taksistima da kupe eko-vozila bez poreza, pospješi prodaja. Dodajte tome i besplatno parkiranje u gradovima kao i neke druge olakšice koje bez puno muke možemo primijeniti", kaže izvor beogradskog lista iz jednog ministarstva u kojem se pripremaju za Poglavlje 27 u pregovorima s EU, prenosi eKapija.

U Srbiji je do sredine ove godine bilo registrirano 128 električnih i 208 hibridnih automobila. Subvencije u zemljama Zapada kreću se između 4000 i 10.000 eura po vozilu. 

Zorana Mihajlović, ministrica prometa, ranije je najavila da će osim interneta na Koridoru 10 biti instalirane i postaje za punjenje e-automobila, a Miškovićeva kompanija Delta da će u hotelima Crown Plaza i Hotel In biti postavljeni punjači za električna vozila.

Komentirajte prvi

New Report

Close