Imamo novog najbogatijeg čovjeka na svijetu: Poslat će Bezosu srebrnu medalju

Autor: Poslovni.hr , 29. rujan 2021. u 14:46
Foto: SEBASTIAN GOLLNOW/DPA/PIXSELL

Posljednjih godina njih dvojica suparnici su na dva fronta: u neto vrijednosti i svemirskoj ambiciji.

Elon Musk uputio je Jeffu ​​Bezosu veliku provokaciju rekavši da će mu poslati srebrnu medalju i gigantski kip u obliku broja dva nakon što ga je pretekao na poziciji najbogatijeg čovjeka na svijetu, piše Forbes.

Izvršni direktor Amazona i poduzetnik Bezos i Musk već se godinama bore za prevlast na vrhu ljestvice bogatstva, a ovog ponedjeljka osnivač Tesle i SpaceX-a postao je treća osoba u povijesti koja vrijedi više od 200 milijardi dolara prema Forbesu.

Posljednjih godina njih dvojica suparnici su na dva fronta: u neto vrijednosti i svemirskoj ambiciji. Musk je u ožujku 2020. vrijedio 24,6 milijardi dolara, gotovo 90 milijardi dolara manje od Bezosa u to vrijeme.

U kolovozu 2020. Bezos je postao prva osoba koja je vrijedila 200 milijardi dolara kako su dionice Amazona skočile. No, izvanredan rast dionica Tesle (rast od 720% u 2020.) pomogao je Musku da ga sustigne, te je nakratko postao najbogatija osoba na svijetu u siječnju 2021.

Njih dvojica su se ove godine nekoliko puta razmjenjivali na poziciji najbogatijeg čovjeka svijeta.

Prema procjeni Forbesa, na današnji dan je Elon Musk najbogatiji čovjek svijeta, s procijenjenih 200,7 milijardi dolara. Bezos je drugi najbogatiji, s procjenom od 192,5 milijardi dolara.

Bezos nije htio komentirati Muskovu provokaciju.

Komentirajte prvi

New Report

Close