Igranjem u ‘oblaku’ tehnološki trojac uzet će milijune izdavačima videoigara

Autor: Tomislav Pili , 12. lipanj 2019. u 22:00
Tehnološke kompanije također uviđaju da se promijenio način igranja videoigara/REUTERS

Studija Citibanka predviđa sljedeći veliki izvor prihoda za Amazon, Google i Microsoft.

Računalstvo u "oblaku" već je golemi izvor prihoda za veliki tehnološki trojac – Amazon, Google i Microsoft – a sada financijski analitičari predviđaju da će uskoro golem novac zarađivati i na igranju u "oblaku". 

Dobar dio kolača
Prema istraživanju Citibanka koje prenosi Reuters, u narednim godinama te bi kompanije mogle preuzeti dobar dio prihoda izdavačima videoigara. Kako piše Reuters, sve više igrača radije iznajmljuje hardver za igranje nego da ga kupuje, sve je više igara besplatno, igra se na različitim platformama, a postoji i cijela niša pratitelja profesionalnih igrača esporta.

 

1,1 mlrd.

dolara prihoda ove će godine generirati esport na globalnoj razini

Prema podacima Newzooa, esport će na globalnoj razini generirati 1,1 milijardu dolara prihoda ove godine. Valja naglasiti i kako o eksploziji popularnosti videoigara među mlađom populacijom svjedoči podatak da je više američkih milenijalaca (generacije rođene između 1978. i 2000. godine) pretplaćeno na servise za videoigre nego na tradicionalne televizijske kanale.  "Ovi novi trendovi u industriji videigara mogu jako olakšati ulazak na tržište velikim igračima u 'cloud' poslovanju", stoji u analizi Citibanka. 

Googleova usluga
Tehnološki divovi također uviđaju da se promijenio način na koji se danas igraju videoigre. Google je u ožujku predstavio Stadiju, novi servis za streaming videoigara koji se nalazi unutar internetske tražilice. U istom je mjesecu Apple otkrio novi digitalni pretplatnički servis za videoigre pod nazivom Apple Arcade. Cijene za te nove servise još nisu objavljene, a Citi računa da bi mogle stajati između 9 i 18 dolara mjesečno.

Komentirajte prvi

New Report

Close