Igra Call of Duty ipak ostaje na Playstationu

Autor: Tanja Ivančić , 18. srpanj 2023. u 11:29
Microsoftova kupnja Activision Blizzarda najveća je u povijesti industrije igara/REUTERS

Konačni dogovor postignut je nakon 18 mjeseci diskusija i kontraponuda između predstavnika kompanija Sony i Microsoft o budućnosti Activision sadržaja na PlayStation konzolama.

Popularna igra Call of Duty ostat će na PlayStationu, dogovor je to između Sonyja i Microsofta, čime je okončana borba oko budućnosti serijala.

Naime, do njega je došlo nakon što je američki sud odbio pozive Federalne trgovinske komisije da blokira Microsoft u preuzimanju izdavača igara Activision Blizzard.

Phil Spencer iz Microsofta rekao je da su se tehnološki divovi složili i dogovorili “obvezujući sporazum” da Call of Duty ostane na platformi za igre. Igrači će tako imati “više izbora”, rekao je, premda nije otkrio detalje sporazuma.

Konačni dogovor postignut je nakon 18 mjeseci diskusija i kontraponuda između predstavnika kompanija Sony i Microsoft o budućnosti Activision sadržaja na PlayStation konzolama.

Podsjetimo, Microsoftova kupnja Activision Blizzarda vrijedna 69 milijardi dolara, najveća te vrste u povijesti industrije igara, trebala je najprije odobrenje regulatora.

Inače, Europska unija odobrila je akviziciju, dok se pokušaj blokiranja spajanja dogodio u Velikoj Britaniji koji još traje te je trenutačno u tijeku žalbeni postupak.

Američka trgovinska komisija, pak, pokušala je također blokirati transakciju, no, naposljetku je sud presudio u korist kupnje. Sony, koji se tužio na spajanje, ipak je odlučio potpisati sporazum oko Call of Duty franšize.

Kako kažu analitičari, taj ugovor bit će vjerojatno sličan desetogodišnjem sporazumu koji je prije nekoliko mjeseci Microsoft potpisao s Nintendom, kao i drugim sporazumima koje je Microsoft sklopio s platformama za cloud igre.

Komentirajte prvi

New Report

Close