‘IGH kasni s dokumentacijom za granični prijelaz Bijača’

Autor: Poslovni.hr/Hina , 05. listopad 2012. u 16:08
Jure Radić, čelnik IGH (PXL)

UINO navodi da je IGH trebao dostaviti projektnu dokumentaciju do travnja.

Uprava za neizravno oporezivanje (UINO) Bosne i Hercegovine optužila je danas Institut IGH da zbog njihova kašnjenja s izradom projektne dokumentacije ta zemlja neće biti u stanju izgraditi novi granični prijelaz Bijača na području Hercegovine prema Pločama do 1. srpnja 2013. godine koji je važan zbog izvoza roba biljnog i životinjskog podrijetla iz te zemlje u Europsku uniju. "Zbog nepoštivanja rokova od strane IGH za dostavu modificirane projektne dokumentacije za granični prijelaz Bijača postoji opravdana sumnja da spomenuti granični prijelaz neće biti završen u potrebnom roku, a to je 1. srpnja 2013. godine kada Republika Hrvatska postaje članica Europske unije", kaže se u priopćenju Uprave za neizravno oporezivanje BiH. Iz Instituta IGH danas se nije mogao dobiti komentar tih tvrdnji.

UINO navodi da je IGH trebao dostaviti projektnu dokumentaciju za koridor 5c zajedno s graničnim prijelazom na Bijači do travnja ove godine. Zatim je IGH tražio produženje toga roka do kraja srpnja, novu odgodu tražili su do kraja rujna, a zatim i početka listopada. "S obzirom da ni do posljednjeg spomenutog roka nije stigla neophodna modificirna projektna dokumentacija UINO još uvijek nije u mogućnosti raspisati natječaj za odabir izvođača radova na graničnom prelazu Bijača i za odabir nadzornog organa. Sve skupa navodi na zaključak da će izgradnja graničog prijelaza Bijača kasniti i da neće biti ispoštovani zadani rokovi", priopćeno je iz UINO-a.

Iz ove agencije naveli su i da su izdvojena sva potrebna novčana sredstva za osposobljavanje ovoga graničnog prijelaza, koji je jedan od dva takva koje će BiH imati prema Hrvatskoj za izvoz roba biljnog i životinjskog podrijetla.

Komentirajte prvi

New Report

Close