I ovo je način kako smanjiti rizik od zaraze koronavirusom

Autor: Poslovni.hr , 17. rujan 2021. u 08:45
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Studija otkriva kako osobe kojima se prehrana bazira na voću i povrću pripadaju skupini koja ima manje šanse da se zarazi ili ima teže posljedice bolesti.

Korištenjem podataka iz znanstvenih studija, stručnjaci poput dr. Anhony Faucia preporučuju kako je potrebno smanjiti stres, uzimati vitamine C i D. No nova istraživanja kažu kako i vaša prehrana može biti obrana od bolesti.

Kako piše Ordinacija, za potrebe studije objavljene u magazinu GUT, pratilo se oko 600 000 ispitanika koji su informacije podnosili putem aplikacije. Sudionici koji su živjeli u Engleskoj i Americi su praćeni 6 mjeseci. Prvo su odgovarali na upitnik o navikama u prehrani prije pandemije, i svaka se od navika pregledavala i koristila parametre koji su uključivali prehranu puno voća i povrća.

Studija otkriva kako osobe kojima se prehrana bazira na voću i povrću pripadaju skupini koja ima manje šanse da se zarazi ili ima teže posljedice bolesti. Osobe koje jedu najviše spomenutih namirnica ima čak 9 posto manje šansi da će se zaraziti, a 41 posto manje šanse da će se razviti ozbiljna bolesti.

Komentari (1)
Pogledajte sve

vauuu, koje otkiće! hrana pomaže ljudima da ostanu živi. kao da postoji još nešto osim hrane. Otkiće vitamina C i D upravo je osiguralo Ordinaciji, Poslovnom i stručnjacima poput dr. Anhony Faucia nobela. 🙂

Ne znam ko se više sramoti, Ordinacija.hr ili Poslovni koji to prenosi.

New Report

Close