I Japan kreće u obračun s tehnološkim divovima

Autor: Poslovni dnevnik , 19. listopad 2020. u 22:00
Googleovo preuzimanje Fitbita privuklo je pažnju regulatora/REUTERS

Europski regulatori tržišnog natjecanja pokrenuli su u kolovozu istragu 2,1 milijardu dolara vrijednog dogovora o Googleovom pokušaju kupnje kompanije Fitbit.

Japan će udružiti snage s SAD-om i Europom te se prihvatiti rješavanja svih tržišnih zloupotreba od strane četiri velike tehnološke kompanije, rekao je u ponedjeljak Kazuyuki Furuyu, novi direktor japanskog tržišnog regulatora FTC.

Furuyu je također rekao da bi Tokio mogao pokrenuti istragu bilo kojeg spajanja ili poslovnog povezivanja koji uključuje proizvođača nosive tehnologije Fitbit, ako su ti dogovori dovoljno veliki.

„Ako je veličina bilo kojeg spajanja ili poslovnog povezivanja velika, možemo pokrenuti regulatornu istragu kupčevog postupka stjecanja start-upa (poput Fitbita). Pomno pratimo razvoj događaja, uključujući i ona u Europi“, rekao je Furuyu.

Europski regulatori tržišnog natjecanja pokrenuli su u kolovozu istragu 2,1 milijardu dolara vrijednog dogovora o Googleovom pokušaju kupnje kompanije Fitbit, s ciljem preuzimanja vodeće pozicije Applea i Samsunga na tržištu nosivih tehnologija.

„Blisko ću surađivati s američkim i europskim kolegama te odgovarati na poteze koji koče konkurentnost. Kroz to područje ću agresivno proći“, rekao je Furuya. Najavio je i istragu japanskog tržišta mobilnih telefona.

Komentirajte prvi

New Report

Close