Huawei računa na manju štetu od zabrane

Autor: Tomislav Pili , 25. kolovoz 2019. u 21:59
Spremni na rad pod zabranom/REUTERS

Umjesto 30 milijardi dolara, prihodi bi mogli biti sniženi za 10 milijardi dolara.

Kineski telekomunikacijski proizvođač Huawei objavio je u petak kako će zabrana vlade SAD-a da posluje s američkim dobavljačima imati manji utjecaj na njegovo poslovanje nego što se ranije procjenjivalo.

Međutim, trgovinske restrikcije mogle bi sniziti prihode od prodaje pametnih telefona za 10 milijardi dolara tijekom ove godine, izjavio je zamjenik predsjednika Eric Xu tijekom predstavljanja novih elektroničkih komponenti.

Podsjetimo, Huawei je pod udarom američke administracije od svibnja kada je došao na trgovinsku "crnu listu". U prvoj procjeni utjecaja tih restrikcija osnivač i glavni izvršni direktor Ren Zhengfei izjavio je u lipnju kako bi prihodi kompanije mogli biti smanjeni za 30 milijardi dolara.

"Čini se da će biti nešto manje od toga. No, morat ćete pričekati naše godišnje rezultate u ožujku", poručio je novinarima Eric Xu. Prema njegovim riječima, Huaweijevo poslovanje s potrošačkom elektronikom radi "mnogo bolje" ove godine od početnih procjena.

Kompanija je prošlog mjeseca objavila da su prihodi tog odjela u prvom polugodištu dosegli 221 milijardu juana. Što se tiče američkog dodatnog produženja ograničene suradnje s kompanijama iz SAD-a, Xu je kazao kako su zaposlenici Huaweija "potpuno spremni" raditi pod zabranom. 

Komentirajte prvi

New Report

Close