Hoće li Kinez spasiti posrnulog slovenskog biznismena od mogućeg bankrota?

Autor: Poslovni.hr , 12. srpanj 2023. u 12:53
Foto: Sandi Češko

Kako je rekao Češko, zaposleni Studija Moderna danas su primili plaće za svibanj. “Ne planiramo odgodu isplate lipanjskih plaća i dalje”, dodao je.

Studio Moderna slovenačkog biznismena Sandija Češka je nakon nedavne rasprodaje brendova prodao i maloprodaju.

Kupio ju je trgovac madracima Matratzen Concord iz Njemačke, rekao je za Finance osnivač i vlasnik Studija Moderna Sandi Češko. Još se traže rješenja za ostatak koncerna, koji je navodno pred bankrotom, prenosi Investitor.me

Matratzen Concord je u vlasništvu kineskog biznismena koji je također bio dobavljač za Studio Modernu. Dio koji je njemačka tvrtka sada otkupila od Studija Moderna predstavlja oko četvrtinu dosadašnjih prihoda, navodi list.

“I dalje restrukturiramo ostale dijelove Studija Moderna, još ne mogu reći više”, rekao je za Finance Česko. Sredinom svibnja prodao je robne marke Dormeo, Delimano, Rovus i Top Shop švicarskoj kompaniji Dormeo preduzetnika Darka Horvata.

Češko je lani u travnju preko financijskog holdinga Studio Moderna Founders ponovno preuzeo nizozemsku kompaniju Studio Moderna Holdings koju je prethodno prodao fondovima raznih investitora. Prema pisanju lista, tvrtka je već tada bila u problemima, koje su produbili ruski napad na Ukrajinu i sankcije protiv Rusije.

Kako je rekao Češko, zaposleni Studija Moderna danas su primili plaće za svibanj. “Ne planiramo odgodu isplate lipanjskih plaća i dalje”, dodao je.

Komentirajte prvi

New Report

Close