Hoće li Facebook danas svijetu prezentirati – vlastiti smartphone?

Autor: Poslovni.hr , 15. siječanj 2013. u 10:22
Mark Zuckerberg / EPA

Facebook će danas održati veliku konferenciju za novinare. Jedna od glasina je da će Facebook danas najaviti vlastiti smartphone.

Facebook će danas održati veliku konferenciju za novinare. Jedna od glasina je da će Facebook danas najaviti  vlastiti smartphone, piše Business Insider.

Zašto bi to bila dobra ideja? Facebook želi postati identitetom korisnika i u online i u offline svijetu, a vlastiti smartphone bi omogućio razvoj Facebookove vlastite platforme. Naime, Facebook danas ovisi o Appleu za integraciju u iOS i ovisi o androidu za dobro mjesto u App Storeu.

Proizvodnja smartphonea bi bila loša ideja jer su marže užasne. Osim toga, i Amazon kreće u smartphone biznis, i nastojat će se što bolje pozicionirati na tržištu što znači da će imati vrlo mršavu maržu. Za Facebook bi bilo vrlo skupo razviti i proizvoditi smartphone, zbog niskih marži i zbog toga što je to poprilično nova kompanija koja još nema dovoljno novca za ovako nešto. Smartphone industrija puna je pokušaja i neuspjeha u borbi za tržište…samo pogledajte BlackBerry.

Osim smartphonea, nagađa se da bi Facebook na današanjoj konferenciji mogao predstaviti novi način pretrage tvrtki, postova i ljudi, lakši način pronalaženja stvari na timelineu, upravljanje prijateljima, Facebook za aute, samostalne izvore za različite vrste sadržaja, video chat koji bi konkurirao Google Hangoutsu, nove kanale oglašavanja…

Komentirajte prvi

New Report

Close