Halal akreditacijski certifikat za BiH

Autor: Poslovni dnevnik , 22. studeni 2017. u 21:59
Priznanje uručeno u Dubaiju/G. Kovačić/PIXSELL

Prilika za povećanje izvoza.

Agenciji za certificiranje halal kvalitete u BiH 20. studenog je u Dubaiju uručen međunarodni halal akreditacijski certifikat.

Akreditacijska provjera obavljena je u kolovozu ove godine, kad su predstavnici EIAC (Emirates International Accreditation Center) boravili u sedmodnevnom posjetu Agenciji i halal certificiranim kompanijama u Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori.

Dobijanjem ovoga certifikata Agencija za certificiranje halal kvalitete u BiH održala je kontinuitet međunarodno priznatog certifikacijskog tijela, te potvrdila da ispunjava sve potrebene kompetencije definirane novim međunarodnim standardima za halal ceritificanje, naglašavaju sarajevski mediji.

Dobivanjem tog certifikata Agencija je postala i ovlašteno halal certifikacijsko tijelo za Crnu Goru čime će biti omogućeno kompanijama iz ove zemlje da sa halal certifikatom ove Agencije proizvode mogu plasirati na tržište zemalja Zaljeva, naglašava se u komentarima povodom dobivanja međunarodnog halal akreditacijskog certifikata.

Halal certificirane kompanije iz drugih zemalja takođe će moći aplicirati kod Agencije za dobijanje halal certifikata za izvoz svojih proizvoda na zaljevska tržišta, a za što će se dobijati posebni certifikati.  

Komentirajte prvi

New Report

Close