Bojkot zagađivača: ‘Automobili će za nas biti crna ovca u obitelji’

Autor: Poslovni dnevnik , 11. rujan 2019. u 16:23
Ekolozi traže zabranu teških automobila/Reuters

Iz automobilske industrije odgovaraju da hibridna vozila mogu pomoći u smanjenju zagađenja ugljičnim dioksidom.

Greenpeace je zajedno sa skupinom ekoloških udruga zatražio zabranu sportskih terenaca u sklopu borbe protiv zagađenja zraka čiji je izvor automobilska industrija.

Proizvođači automobila trebali bi prestati proizvoditi velike, teške automobile i vozila koji kao pogon koriste motor s unutarnjim sagorijevanjem, poručili su ekolozi na konferenciji za novinare na Frankfurtskom sajmu automobila. 

"Sve dok u automobilskom prijevozu dominiraju sportski terenci a ne mala električna vozila, automobili će za nas, aktiviste koji se borimo protiv promjene klime, biti crna ovca u obitelji", poručuju iz udruge Exit. 

Iz automobilske industrije odgovaraju da hibridna vozila mogu pomoći u smanjenju zagađenja ugljičnim dioksidom. Njihova poruka naišla je na odjek u aktivističkim redovima.

"Upravo zbog takvih lažnih argumenata izlazimo na ulice i prosvjedujemo", poručuje glasnogovornica udruge Pijesak u mjenjaču, koja je zatražila blokadu frankfurtskog sajma i okretanje biciklima. Aktivisti se zalažu za dodatna ulaganja u javni prijevoz i u željeznicu.

Komentirajte prvi

New Report

Close