Građevinska inspekcija zabranila gradnju Miškovićevoj Delti u RS

Autor: Poslovni dnevnik , 27. prosinac 2017. u 22:00
Očekuje se Miškovićeva žalba na rješenje građevinske inspekcije

Zbog gradnje bez građevinske dozvole rušit će se bespravno podignute etaže.

Republička građevinska inspekcija RS zabranila je kompaniji Delta Real Estate srpskog poduzetnika Miroslava Miškovića, daljnju gradnju trgovačkog centra Delta Planet u Banjoj Luci i naredila da u roku od dva mjeseca sruše dvije bespravno podignute etaže, doznaje portal Capital.ba.

Dobivanje na vremenu
U Inspektoratu RS navode da su inspektori nakon pisanja portala kontrolirali dozvole za građenje, usaglašenost gradnje s dokumentacijom i tehničkim normativima, nadzor, posjedovanje i vođenje gradilišne dokumentacije, organizaciju i sigurnost gradilišta, kao i licencije za izvođače radova". Inspektorima je, kako navode, predočeno rješenje Ministarstva za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju RS kojim se investitoru daje dozvola za izvođenje pripremnih radova, što podrazumijeva izgradnju ograde oko gradilišta, postavljanje privremenih objekata, pripremu unutrašnje prometne komunikacije, rušenje postojećeg potpornog zida, izmještanje postojećih instalacija, te pripreme za temelje.

"Ministarstvo je dozvolilo izvođenje radova do nulte kote. Utvrđeno je da izvedeni radovi iznad kote nula nisu obuhvaćeni građevinskom dozvolom čime je odstupljeno od vertikalnih dimenzija objekta. Investitor je podnio zahtjev za izdavanje građevinske dozvole i dopunjavao zahtjev potrebnom dokumentacijom. Međutim, građevinska dozvola u trenutku kontrole još uvijek nije pribavljena", navode u Inspektoratu. Investitor sada, prema zakonskoj proceduri, ima pravo na žalbu čime će dobiti na vremenu do izdavanja građevinske dozvole, navodi Capital.ba.

Naknadno plaćanje
Nakon što je portal objavio informaciju o gradnji bez dozvole, Miškovićeva Delta brzo je počela rješavati problem s nepostojećom građevinskom dozvolom. Iako je mjesecima građeno bez adekvatne dokumentacije, tek prošlog tjedan u gradsku blagajnu uplatila je rentu od 2,6 milijuna KM (oko 10,4 mil. kuna). 

Komentirajte prvi

New Report

Close