Gradnja 5G mreža u Kini digla dobit Ericssona

Autor: Poslovni dnevnik , 21. listopad 2020. u 22:00
Foto: Reuters

Pandemija je naštetila prihodima nekoliko kupaca, ali za sada Ericsson ne primjećuje negativan utjecaj na poslovanje.

Švedski proizvođač telekomunikacijske opreme Ericsson izvijestio je u srijedu o skoku dobiti u trećem tromjesečju zahvaljujući gradnji mobilne mreže 5G u Kini i višoj marži.

Kada se isključe troškovi restrukturiranja i ostali faktori koji onemogućuju usporedbu s istim prošlogodišnjim razdobljem, operativna dobit skočila je 38,4 posto, na 9 milijardi švedskih kruna (867 milijuna eura).

Neto dobit iznosila je 5,6 milijardi kruna. U istom prošlogodišnjem razdoblju kompanija je poslovala s neto gubitkom od 6,9 milijardi kruna, a zabilježen je operativni gubitak od 4,2 milijarde kruna zbog rezervacija za troškove kazne u SAD-u.

Neto prihodi u trećem ovogodišnjem tromjesečju porasli su jedan posto, na 57,5 milijardi kruna. Bruto marža prilagođena za troškove preustroja porasla je na 43,2 posto, s prošlogodišnjih 37,8 posto.

“Pandemija je naštetila prihodima nekoliko naših kupaca, zbog čega su neki smanjili kapitalna ulaganja, ali za sada ne primjećujemo negativan utjecaj na naše poslovanje, najvećim dijelom zahvaljujući povećanju tržišnih udjela”, priopćio je izvršni direktor Borje Ekholm.

U Ericssonu izdvajaju kineske naruždbe opreme za mobilnu mrežu nove generacije 5G.

Veliki je pokretač u (trećem) tromjesečju bila izgradnja mreže 5G u Kini”, naglasio je financijski direktor Carl Mellander. Ugovori u Kini razvijaju se prema planu i kompanija očekuje da će povoljno utjecati na rezultate i u predstojećem razdoblju.

Komentirajte prvi

New Report

Close