Gotovo je s letovima za 10 eura, Ryanair najavio velike promjene

Autor: Poslovni.hr , 11. kolovoz 2022. u 14:42
Foto: Daniel Karmann/DPA

Zahvaljujući velikom rastu cijena goriva.

Ryanair u svojoj ponudi više neće imati letove po najnižim cijenama zahvaljujući velikom rastu cijena goriva, priopćio je šef te poznate niskobudžetne zrakoplovne kompanije.

‘Era karata od 10 eura je završila’, rekao je izvršni direktor aviokompanije Ryanair Michael O’Leary. Prosječna cijena zrakoplovne karte tako bi trebala porasti s 40 na 50 eura u sljedećih pet godina, rekao je O’Leary za BBC., kako prenosi tportal. Ipak izvršni direktor ove aviokompanije nada se da će ljudi nastaviti letjeti unatoč povećanju životnih troškova.

Ne treba zanemariti činjenicu da je zrakoplovni promet jedan od najvećih zagađivača okoliša na svijetu. Komercijalni letovi čine oko 2,4 posto globalnih emisija ugljikova dioksida. S podizanjem svijesti o važnosti očuvanja okoliša, rasli su i pritisci na ovaj sektor pa se posljednjih godina sve češće provode i kampanje kojima se želi ljude nagovoriti na okretanje željezničkom prometu.

O’Leary ne smatra da je glavni krivac emisije ugljikova dioksida aviopromet, te puno gorim onečišćivačima zraka smatra cestovni i pomorski promet.

Komentirajte prvi

New Report

Close